Meny
Nettbutikk

En garasje du kan legge i bagasjen

Når Stian Paulsen kjører SEAT Leon Eurocup, trenger han tak over hodet til bilen sin. Telt fra O.B. Wiik er med på turen rundt til noen av Europas råeste racing-baner.

Lukten av svidd gummi

Nürburgring, Silverstone, Catalunya-banen – alle kjente navn for motorsportentusiaster. Men dette er også lekegrinden til Stian Paulsen, Norges desidert dyktigste i sin klasse, touring car-mesterskapet Seat Leon Supercup.

Stian omtaler seg selv som «en glad amatør» som er med på sirkuset, men likevel er han med helt i toppen. Han har vunnet viktige løp, hele 21 seire gjennom karrieren, bl.a. på Nürburgring, Salzburgring, Silverstone og Spa-banen i Belgia. I mesterskapet er han i aller høyeste grad et navn alle kjenner og en konkurrent alle frykter. I 2015-mesterskapet tok han like godt andreplassen sammenlagt.

Ikke minst blir resultatet imponerende når man ser litt på hvordan racing-sirkuset opererer, der de fleste seriøse aktørene har store ressurser, apparat, mobile verksteder og fasiliteter rundt seg. Stian stikker seg ut med en effektiv, smidig «gerilja»-tilnærming på 8 hjul – han gjør det på budsjett, med god hjelp av produkter fra O.B. Wiik.

racing02

En varebil

Stians set-up

Varebil og henger for racing-bil. Det er alt Stian trenger. I varebilen får han plass til et pop-up-telt fra O.B. Wiik, nødvendige verktøy og en spesialsydd PVC-duk som gulv, også fra O.B. Wiik. Veggelementer og profilering er spesialtilpasset teltet og er også levert av O.B. Wiik og er med Europa rundt.

Oppsettet lar seg enkelt montere og demontere, og alt får plass baki varebilen. Selve bilen, en blodtrimmet og racing-modifisert Seat Leon, får plass på en overbygd henger bak – og that’s it.

Kvalifiserte mekanikere og samarbeidspartnere leies inn på stedet, og slik kan altså Stian Paulsen delta med begrensede midler.

Teltet

Pop-up-teltet fra O.B. Wiik er enkelt å sette opp. Det måler 4 x 8 meter og veier 75 kilo. I sammenslått posisjon er det ikke større enn at to mann fint greier å bære det inn i varebilen. Når det slås opp er folde-systemet så intuitivt at man stort sett får det opp på 10 minutter.

Slik kan det raskt og enkelt fungere som en garasje og team-telt og beskytter mot regn og stekende sol.

Et racingtelt fra o.b wiik

Et racingtelt fra o.b wiik

PVC-duken

Det er en fordel å ha noe mot asfaltdekket, og med på reisen er en duk i PVC produsert på mål etter teltet. Duken brettes ut og er nyttig for å gi et godt dekke mot bakken under reparasjoner, for å fange opp skruer/mutre/deler som faller ned og beskytte mot oljesøl mot grunnen. PVC-duken er gjort flammehemmende og bidrar til sikkerheten i et tøft miljø.

For Stian Paulsen er det alt som skal til for å prestere på aller høyeste nivå i en merkeracing-cup i Europa. Det og et talent, naturligvis.